Dry Needling


Dry needling is een behandelmethode waarbij je spieren door middel van een speciale techniek aangeprikt worden zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een "droge" (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.
 
Dry needling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage- of hoge rugklachten, tennisarm, achillespeesklachten, etc.
Er wordt geprikt op specifieke punten, de zogenaamde "triggerpoints".
 
Vaak zijn er bij klachten die al langer bestaan meestal meer spieren bij betrokken. De klachten breiden zich dan ook uit, ook langs de wervelkolom. Deze spieren worden ook in de behandelingen betrokken.
 
Wat voel je tijdens de behandeling?
In principe is Dry needling niet pijnlijk maar natuurlijk ervaart iedereen dit weer anders. Het inbrengen van het naaldje in de huid wordt niet of nauwelijks gevoeld. Als de spierverharding/het triggerpoint wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dit wordt een "twitch' genoemd en gaat soms zo snel dat je er even van kunt schrikken. 
 
Dry needling vs acupunctuur
Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. Er worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de energie(banen) in het lichaam. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren en is dus geen energetisch concept.
Dit neemt niet weg dat wanneer je er voor openstaat er uiteraard wel een aantal acupunctuurpunten op het lichaam zijn die meegenomen kunnen worden in een Dry needling behandeling. Dit gaat dan om punten die volgens de acupunctuur een positief effect hebben op bijvoorbeeld klachten in het onderbeen of klachten in de onderarm.

Denk je dat Dry needling jou kan helpen of heb je er nog vragen over? Neem dan contact op met de praktijk.
 
Voor de tarieven van Dry needling klik hier.


Massagepraktijk Schoonhoven - Lekdijk-West 89 - 2871 MN Schoonhoven
tel.: 06-1098 0206 
E-mail: info@massageschoonhoven.nl
KvK te Rotterdam: 56749716 - BTWnr: NL001617521B47 

 

 

  

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen


Afbeelding invoegen