Cuppingtherapie


Cupping therapie is een behandelvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van glazen cups. Door de cups aan de binnenkant warm te maken (fire cupping) en vervolgens op de huid te plaatsen wordt een vacuüm gecreëerd. Afhankelijk van de klachten/gevoeligheid van het onderliggende weefsel kunnen de cups met meer of minder vacuüm geplaatst worden.

Het lokale vacuüm zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom wat een verhoogde aanvoer van voedingsstoffen en een versnelde afvoer van toxinen (afvalstoffen) veroorzaakt. Cups kunnen statisch geplaatst worden op het lichaam maar ook kunnen ze gebruikt worden om mee te masseren.

Cupping is uitermate geschikt om triggerpoints (spierknopen) mee te behandelen. Vaak maakt cupping onderdeel uit van een behandeling maar het kan ook zeker als een op zichzelf staande therapievorm worden toegepast. De eerste paar behandelingen met cups kunnen gevoelig zijn. Hoe verstoorder het onderliggende weefsel, hoe beurser het gevoel na de behandeling. Dit trekt echter binnen een paar dagen weg. Na een behandeling kunnen er ook lokaal rode plekken te zien zijn. Deze cirkelvormige verkleuringen verdwijnen ook binnen een paar dagen.

Voor mensen die niet bekend zijn met cupping therapie kan een behandeling met cups pijnlijk of eng lijken. Aarzel niet om contact op te nemen met de praktijk als u vragen over deze vorm van behandelen hebt! Wij staan u graag te woord.

Voor de tarieven van een cupping behandeling, klik hier.


Massagepraktijk Schoonhoven - Lekdijk-West 89 - 2871 MN Schoonhoven
tel.: 06-1098 0206 
E-mail: info@massageschoonhoven.nl
KvK te Rotterdam: 56749716 - BTWnr: NL001617521B47